top of page

אוגוסט כבר כאן, אמצע החופש הגדול...

עוד נשארו לכם רעיונות לבילוי עם הילדים בבית?

מה עושים עם כל החופש הזה? "משעמם לי", טלוויזיה, אייפד, והחופש לא רוצה להיגמר.....

 

בשלב זה הורים רבים כבר מרגישים את העומס והלחץ שהחופש מביא עימו. 

אנו מזמינות אתכם לשנות מעט את נקודת המבט על החופש הגדול, לנסות להפוך את השעות המשותפות למפגש אחר עם הילדים, מפגש מהנה ויצירתי. 

לצד שלל הפעילויות שהחופש מזמן, יש חשיבות רבה לשמירה על השגרה עד כמה שניתן: לאכול ארוחות מסודרות ומשותפות, לנסות לשמור על שעות קימה והירדמות, לצאת אחר-הצהריים לגן שעשועים או לשמר כל אלמנט אחר מהשגרה היומיומית שלכם. סדר היום עוזר לילדים להתארגן ולהתכונן ובכך מפחית את חוסר הוודאות ואת ה-״משעמם לי״... אבל זה לא מספיק... אז איך מנצלים את הזמן המשותף ביחד והופכים אותו לזמן איכות מהנה שמזמן גם אפשרויות ללמידה והתפתחות? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

קיבצנו עבורכם מספר רעיונות יומיומיים וקלים לביצוע, 
המעודדים עצמאות ותחושת מסוגלות- שלכם וגם של ילדכם:

מסיבת תחפושות: זה הזמן להוציא מהארון בגדים ישנים, תחפושות, צעיפים, תכשיטים כובעים ועוד... אפשר להתחפש ולנחש למה השני התחפש, להכין הופעה קטנה ביחד, לרקוד ובכל פעם שמחליפים שיר להחליף תחפושת, לראות מי מצליח ללבוש הכי הרבה שכבות בגדים ועוד כיד הדמיון...

זו דרך משחקית מצוינת להתאמן על לבוש והתפשטות באופן עצמאי, מיומנות שרכישתה אינה קלה לחלק מהילדים. תרגול לבוש עצמאי בלי לחץ של זמן וללא הקשר של התארגנות בבוקר לגן יכול לסייע בהטמעת התהליך גם בהמשך כשתחזרו לשגרה.

קניות משותפות: פעולה יומיומית של הליכה לסופרמרקט מכילה בתוכה שפע הזדמנויות ונושאים ללמידה:

  • הכנת רשימת הקניות ביחד- דרך נהדרת להתאמן על כתיבה, תכנון והתארגנות (מה רוצים להכין, איזה מצרכים, אילו כמויות וכו'). הילדים הגדולים יותר יכולים לכתוב או להעתיק אותיות, הקטנים יותר יכולים לצייר את המצרכים או לצבוע

במהלך הקניה: 

  • מתאמנים על קניה על פי התכנון המוקדם, המאפשרת לילד להתאמן על דחיית סיפוקים ולאמן את סף התסכול.

  • חיפוש המוצרים במקום המתאים בסופר ועל המדף, מאפשר תרגול של התמצאות במרחב, סריקה חזותית וכיוונים.

  • דחיפת העגלה לסירוגין דורשת מאמץ פיזי, ותרגול של המתנה בתור וויסות. 

  • תשלום בקופה- מאפשר תרגול של מניה וספירה, חשבון ותפקודי ידיים עדינים (איסוף מטבעות ביד אחת).  

  • נשיאת השקיות למכונית או הביתה תורמת לחיזוק התשתית הגופנית ולתחושת העשייה המשותפת.

בישול ואפייה: הכנה משותפת של עוגה בחושה פשוטה, סלט פירות או כדורי שוקולד עם הילדים, היא הזדמנות מצוינת לתרגל עימם עבודה מאורגנת רב-שלבית, הכוללת:

עבודה על פי הוראות, ארגון משטח העבודה והתנסות בתרגול של עבודת ידיים מתואמת. הפעולות המגוונות הנדרשות במהלך ההכנה: ערבוב, לישה, שבירת ביצה, מזיגה, מריחה, חיתוך, מעיכה וכו', תורמות לפיתוח הדיוק המוטורי, לחיזוק אצבעות, לוויסות הכוח בכף היד, להפרדת תנועה, לתיאום עין-יד ולמגוון מיומנויות מוטוריקה עדינה. 
חווית ההשתתפות בהכנת האוכל ועריכת השולחן מגבירה אצל הילדים את תחושת הערך והמסוגלות (וגם את התיאבון). יש חשיבות רבה מבחינת התנסות סנסורית לחשיפה ללכלוך שנוצר במהלך ההכנה, ולניקוי הפנים והידיים (ניתן גם מול מראה).

זמן ליצירה ומשחק תחושתי. גלילים ריקים של נייר טואלט, אריזות קורנפלקס ישנות, קרטון ביצים, בדים ישנים - כמעט כל דבר יכול לשמש כמצע לעבודה יצירתית.

התנסות סנסורית במגוון חומרים (מים, דבק,  בצק, קצף, חימר, חול, צבעי גואש, צבעי ידיים) חשובה להתפתחות המערכת התחושתית, תחושת העצמי והיצירתיות.  
ניתן לתת דרור לדמיון ולהשתולל עם החומרים, ניתן להתנסות בהם בצורה יותר מווסתת, וניתן לקבל השראה ליצירות מאתרים שונים באינטרנט ולעבוד לפי דוגמא, בכל מקרה- ההנאה מובטחת!

אנו מקוות שרעיונות אלו עודדו בכל אחד מכם כהורה את החשיבה היצירתית, 
להמציא ליזום ולדייק את מה שנכון עבורך ועבור ילדיך.

בהצלחה והמשך חופש נעים.

נטע יקואל ונועה ברד - מרפאות בעיסוק במרכז אפשרויות.

bottom of page