top of page

אבחון פסיכו-דידקטי, האם חשוב לאבחן או שזה ממש מיותר? - לאחרונה אנו שומעים יועצות, מורות ואנשי חינוך ממליצים להורים לא לעשות לילד אבחון... "ממילא הוא לא יקבל התאמות" או במילים אחרות, "הוא לא יקבל הקלות". אז בואו נדבר על זה רגע....

קשיי שליפה - מה זה אומר? ומה אפשר לעשות? - הורים ואנשי חינוך רבים נוטים לומר: "לילד יש "קשיי שליפה". אולם פעמים רבות "אבחנה" זו ניתנת כשלמעשה קיימים קשיים אחרים. יעל אמריליו, קלינאית תקשורת ממרכז אפשרויות, מסבירה מה הם קשיי שליפה? ממה הם נובעים? ומציעה רעיונות לפעילויות שניתן לעשות בבית ובגן לשיפור יכולת השליפה של הילדים.

מידע על תרופות לטיפול בהפרעת קשב וריכוז - כיום בישראל, האופציה הראשונה בטיפול התרופתי להפרעת קשב וריכוז, היא הריטלין. לעיתים יש לשקול שינוי בטיפול התרופתי, ריכזנו עבורכם מידע בנוגע לתרופות הקיימות כיום בשוק. חשוב לא למהר להחליף תרופה הנותנת מענה טוב לקשיים, לכל אחד מתאימה תרופה אחרת ושינוי מיותר עשוי להוביל לחוויה שלילית והתנגדות להמשך טיפול.

חוברת הסבר להורים שעניינו של ילדם מופנה לדיון בוועדות שילוב, השמה או ערער המתקיימות מתוקף חוק החינוך המיוחד (1988) - החוברת כוללת מידע על נהלים שנקבעו בחוק ובחוזרי מנכ"ל ופירוט הזכויות של תלמידים בעלי הצרכים המיוחדים והוריהם במטרה לעודד מעורבות ושיתוף פעולה.

טונוס שרירים וחיזוק חגורת הכתפיים - (מאת נועה ברד) המושג "טונוס שרירים"- או במילים אחרות "מתח שרירים", מתקשר לנושא של     יציבה, אחיזת כלי כתיבה ועוד. מה פשר המושג? מה הקשר בינו לבין תפקודים אחרים להם נדרש הילד במרחב ובסביבה לימודית? ומה אנו כהורים יכולים לעשות?

 

כשהאותיות מתבלבלות - לאחד מכל עשרה ילדים יש קושי, בשבילו זה מאה אחוז קושי והוא צריך את כל התמיכה שבעולם. לא, הילד לא עצלן, יש לו בעיה, תושיטו לו יד, זה יכול לשנות את חייו - כתבה מאת ליהיא לפיד.

 

תיאום הורי - תיאום ההורי נעשה בין זוג הורים הנמצאים בשלבים השונים של תהליך הגירושים. מטרת התיאום ההורי לעזור להורים לשתף פעולה בסוגיות שונות הקשורות לילדיהם המשותפים.

 

היום שלנו לא נגמר בצהריים - הפרעת קשב וריכוז עם פעלתנות יתר היא ההפרעה השכיחה ביותר בילדות. בדרך כלל כשאנו עוסקים       בקשיי קשב וריכוז אנו נוטים להתייחס לשעות הלימודים וליכולת התפקוד בבית הספר, אך מה הן ההשלכות בשעות אחר הצהריים?

 

ילדים והורים עולים לכתה א' - רגע לפני סיום הגן והעלייה לכתה א' זו הזדמנות לשאול את עצמנו ההורים מספר שאלות. לצורך בירור       והכנה לשינוי, ליקטנו עבורכם נקודות התייחסות מתחומי התפקוד השונים להם נדרשים העולים לכתה א'. 

 

התאמות בנושא היבחנות ולמידה - לתלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב בחינוך הרגיל - קובץ של המינהל הפדגוגי של משרד       החינוך, אגף לקויות למידה והפרעות קשב, נובמבר 2014.

איך התינוק מרגיש? מאת לימור רובין | מתוך המגזין הורים וילדים. התפתחות הרגשות אצל תינוקות תלויה בהתפתחות המוח. מה           משפיע על היכולת לחוות רגשות כמו כעס, אושר וציפייה, וכיצד יכולת זו תורמת להתפתחות?

איך התינוק מרגיש?חלק ב'  לימור רובין | מגזין הורים וילדים. כהורים עלינו לזכור שלמרות שאנו עסוקים רבות בשמירה על שלמותו       הפיזית ועל בריאות התינוק שלנו - מחובתנו לשאת באחריות גם על שלמותו הרגשית.

 

שפת הקשב -  לגדל ילדים מודעים נכתב ע"י נועה ברד, מרפאה בעיסוק לילדים, מאמנת ומשתמשת בכלים של "שפת הקשב". כלים         שיאפשרו לילדים להתמודד עם מגוון רגשות ומצבים משתנים של קושי, אי ודאות, הצלחה, תסכול - כל מה שהחיים מזמנים.

 

למה לי לקחת ללב? - פורסם במגזין, "להיות הורים", סיגל קפלן ינואר 2009. כולנו רוצים לגדל ילדים חושבים, בעלי דעה עצמאית ויכולת שיפוט מאוזנת, אבל כשחצי הביקורת שלהם מופנית כלפינו, אנחנו ממהרים להיעלב. וכאן הטעות.

מדריך המשחקים לנסיעה המשפחתית נסיעה משפחתית עם הילדים דורשת כמויות ניכרות של יצירתיות. התנאים הרי מגבילים, וקהל     המשתתפים אינו הומוגני אך מאוד אמוציונלי. רונית אניץ ומיכל הראל הוכפלד, מציעות מגוון רעיונות שיהפכו את הישיבה בין ארבעת הגלגלים למעניינת. 

 

לטיול יצאנו נסו לראות בשהייה במכונית הזדמנות להתכנסות משפחתית שבה תוכלו לשחק, לשוחח, לנוח ולחזק את תחושת השייכות   של הילדים ותנו לנו להוביל אתכם בדרך המלך, לנסיעה משפחתית מהנה ושלווה.

 

 

bottom of page