top of page
נוירולוגיה התפתחותית
ייעוץ נוירולוגי התפתחותי, אבחון קשב וייעוץ בנושא טיקים וטורט.

נוירולוגיה זה ענף ברפואה, העוסק בחקר התפקוד התקין והבלתי תקין של מערכת העצבים המרכזית וההיקפית, וכולל חקר של תהליכי עיבוד המידע במוח.

מה הן הפרעות נוירולוגיות? 

במונח "הפרעות נוירולוגיות" נכללות הפרעות המשפיעות על תפקודה של מערכת העצבים המרכזית (הכוללת את המוח, את גזע המוח, את המוח הקטן ואת חוט השדרה) וכן מחלות של מערכת העצבים ההיקפית ושל השרירים.

מדוע פונים אלינו לאבחון/ייעוץ נוירולוגי?​

  • חשד להפרעת קשב וריכוז - הפרעת קשב (ADHD) היא תופעה כלל־עולמית, הקיימת בקרב 10%-7% מהילדים ומבני הנוער. חשוב לאבחן ולטפל בהפרעת קשב וריכוז אצל ילדים מאחר והיא עשויה לגרום לקשיים משמעותיים בפעולות כמו קריאה, ביצוע חישובים מדויקים, הקשבה ועוד. היעדר טיפול עלול לגרום לקשיים בתפקוד, אשר עשויים לגרור תסכול, ירידה בערך העצמי ואף הפרעות פסיכיאטריות, דיכאון למשל, והפרעות רפואיות בגיל הבגרות. בנוסף קיימות עדויות לכך שהפרעת קשב שאינה מטופלת מגבירה את הסיכון למצבים מסכני חיים: התמכרויות שונות ותאונות למיניהן (כולל תאונות דרכים). כאשר הפרעת הקשב מאובחנת ומטופלת ניתן להבחין גם ביתרונותיה, ערנות גבוהה לפרטים ולסביבה, אנרגטיות, יצירתיות ועוד.
    למידע אודות טיפול קוגניטיבי בהפרעת קשב (קוג-פאן - COG-FUN) לחץ כאן! 
     

  • עיכוב התפתחותי - קצב ההתפתחות מושפע מגורמים רבים, גנטיים וסביבתיים וקיימים שינויים בקצב ההתפתחות בין ילד לילד, גם באותה משפחה. ישנם ילדים מהירים בתחומי ההתפתחות ואחרים, ללא כל בעיה רפואית, איטיים יותר ששלבי ההתפתחות שלהם יתרחשו מאוחר יותר. למשל יש ילדים שמתחילים ללכת בגיל 10 חודשים ואחרים בגיל שנה ו- 3 חודשים, ובשני המקרים ההתפתחות תקינה. התייחסות ובדיקה הכרחית במקרים הבאים:
    נסיגה: נסיגה לאחור על הרצף ההתפתחותי שאינה קשורה לאירוע חיים כמו מעבר גן או הולדת אח, נמשכת לאורך זמן או מלווה בכאב.
    פעילות גופנית א-סימטרית: פעולות שמשלבות את שני צדי הגוף אמורות להיות סימטריות כמעט לחלוטין. אם אתם רואים חולשה בצד אחד או מבחינים שהילד נמנע משימוש בצד אחד, במיוחד תוך נוקשות או כאב, כדאי לגשת לבדיקה.
    חוסר סקרנות: ילדים לומדים כאשר הם נוגעים בחפצים, מכניסים לפה, זורקים אותם ומחכים לתגובה. הם זזים, מנסים להגיע, לראות ולגעת בדברים חדשים. הסקרנות חשובה מאד לתהליך הלמידה. אם הילד פסיבי, מגיב בהימנעות לכל שינוי או מגע, אם התינוק אינו מנסה לשים דברים בפה, אינו בודק את הסביבה, כדאי לפנות להתייעצות.
    חוסר או עיכוב בתקשורת: בני אדם הם יצורים תקשורתיים ותינוקות לומדים על־ידי חיקוי. תינוק בין חודשיים שלא עוקב אחרי עצם נע או לא מחייך לקראת פני אדם, לאחר גיל שלושה חודשים אם הילד אינו מפיק קולות והברות, לא מגיב כשמדברים אליו או מפנה מבט, בנוסף, אם פעוט אינו מושך את תשומת לב ההורה לרצונות שלו, לא  מחפש ולא מראה הנאה ממשחק משותף, נדרשת התייחסות של איש מקצוע.
     

  • טיקים ותסמונת טורט - טיקים הם ביטוי לתופעה נוירו־התפתחותית נפוצה והם מאופיינים בהופעת תנועות או קולות פתאומיים, חוזרים ונשנים, בשל פעילות קבוצת שרירים אחת או מספר קבוצות. הטיקים אינם רצוניים, אך פעמים רבות ניתן לשלוט בהם, ברמה זו או אחרת, לאורך פרקי זמן שונים. תסמונת טורט הינה הפרעת טיקים עם לא פחות משני טיקים תנועתיים ולפחות טיק קולי אחד בזמן כלשהו במהלך הופעת ההפרעה, אם כי לא בהכרח בו בזמן.
    למידע נוסף אודות טיקים וטורט לחץ כאן!
     

תהליך האבחון הנוירולוגי מתחיל במילוי שאלונים על ידי ההורים ואנשי חינוך המלווים את הילד. לאחר מכן הרופא קורא חומרי אבחון קודמים ושאלונים טרם פגישת האבחון. הפגישה עם הרופא כוללת תשאול מקיף של המטופל והוריו בנוגע לסיבות שהובילו אותם לפנייה לאבחון, נערכת בדיקה גופנית במטרה לאבחן סימנים נוירולוגיים ומדידת גובה ומשקל. נערכת בדיקה תפקודית בהתאם לגיל הילד (משחק, קריאה, תפקודי זיכרון ושטף). קיימת התייחסות לתסמינים העשויים לאפיין הפרעות נוירולוגיות שונות ובמידת הצורך ניתנת הפנייה לביצוע בדיקות רפואיות משלימות.

ליצירת קשר ושיחת ייעוץ ניתן להתקשר 03-6472784 או ללחוץ כאן להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

bottom of page