top of page

טיפים להורה ולתלמיד לקראת תחילת שנת הלימודים:

 

ארגון הציוד הלימודי

 

מה עושים עם כל הבלגן הזה? בתיק, בקלמר, בארונית במחברות.....

 

נמאס לכם לרוץ כל יומיים להביא מבית הספר חוברת נשכחת? שוב לא ברור לאן נעלמו כל העפרונות והמחקים? גם היום הגיע טלפון מהמורה שהילד לא הביא מחברת מתמטיקה, למרות שהפעם הוא זכר להכין שיעורים? 

הפרעת קשב זו הפרעה רב תחומית הפוגעת בלמידה ובהתנהגות ובעיקר בתפקודים הניהוליים - התארגנות, ניהול זמן, תכנון וויסות התנהגות ובקרה. בבית הספר פתאום קשיי ההתארגנות כל כך בולטים, כל כך מתסכלים.

אין לנו תרופת קסם, אבל יש הרבה דברים קטנים ויומיומיים אשר ניתן לעשות. 

להקנות הרגלים קטנים ללמד טריקים פשוטים שעשויים לשפר את איכות החיים שלכם, ההורים ושל ילדכם כדי שיוכל להיות מאורגן יותר בבית ובכיתה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • מומלץ לקחת את כל הספרים והמחברות הביתה ולא להשאיר בארונית. כך ניתן ללמד את הילד לארגן את התיק לקראת יום הלימודים הבא ולא נוצר מצב בו המחברת עם שיעורי הבית או החומר למבחן נשארו בכיתה.

 

  • כדאי לעטוף את המחברות והספרים לפי קוד צבע. לכל מקצוע צבע ייחודי משלו ואף לסמן את הצבעים במערכת השעות אותה תולים במקום בולט בחדר.

 

  • להכין שני קלמרים: קלמר אחד שקוף עם עפרון או שניים לכל היותר, 
    מחק, מחדד מספריים, דבק וסרגל בלבד! זה הקלמר השימושי ולכן אינו עמוס

ארגון ציוד
קלמר שקוף

קלמר שני עם צבעים, מרקרים, עפרונות נוספים, דבק ומספריים 
זה קלמר שיוצא לעיתים רחוקות יותר מהתיק.

 

  • בכתה ובעת הכנת שיעורים חשוב ללמד את הילד לשאול את עצמו: "הוצאתי מהתיק את כל מה שצריך?" "יש על השולחן ציוד מיותר?" ובסוף השיעור: "אספתי את כל הציוד לתיק?" דיבור פנימי עוזר להתארגן ויש ילדים שצריכים ללמוד לדבר לעצמם.

  • בסיום יום הלימודים שוחחו עם הילד, שאלו אותו איך הוא הרגיש כאשר הציוד היה זמין, מה עזר לו למצוא את הציוד ולהיות מאורגן? האם היו קשיים נוספים?. מודעות חשובה ללמידה, לתחושת הצלחה ושליטה עצמית.

 

לשגרת הערב: ארוחת ערב, צחצוח שיניים ונשיקה מוסיפים את ארגון התיק ובדיקת הציוד בקלמר!

מוזמנים לפנות אלינו לטיפים נוספים או פגישת ייעוץ.

bottom of page