top of page

 

טיפים לתלמיד עם הפרעת קשב:

 

מיקום במרחב הכיתה

 

איפה הכי כדאי לשבת? בקדמת הכיתה וקרוב למורה? באמצע? מאחור?

 

הפרעת קשב הינה הפרעה רב תחומית הפוגעת בתפקודים הניהוליים (התארגנות, ניהול זמן, תכנון וויסות), וכן בתחומי החשיבה, הלמידה, מצבי הרוח, ההתנהגות, הקשרים החברתיים, התחושה והתנועה.

לצד אבחונים, שיעורים פרטיים, הוראה מתקנת וטיפולים אחרים, יש דברים קטנים ויומיומיים אשר ניתן לעשות בבית ואלו עשויים לשפר את איכות החיים של הילד ולסייע לו להיות קשוב ומרוכז יותר בכיתה.

אנו מאמינות כי לשם התאמת דרכי הוראה לצרכי הילד יש צורך בשיתוף פעולה בין ההורים למורה. שילוב בין היכרות ההורים את ילדם לבין הניסיון והמקצועיות של המורה יכול להוביל לתכנית עבודה מותאמת, מקדמת ומעצימה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • תלמידים הנוטים לחולמנות, מוטב שישבו בקדמת הכתה ובקרבה למורה לשם מתן תיווך, חיזוקים חיוביים ומיקוד תשומת ליבם בנלמד. ניתן להושיב את התלמיד ליד חבר בעל יכולת שיתוף ועזרה לזולת.

 

  • לתלמידים המרבים להתנועע ולעסוק בדברים בידיהם, ניתן לאפשר ישיבה בחלקה האחורי של הכיתה, בה ימשוך התלמיד פחות תשומת לב, ויוכל לנוע במסגרת גבולות ברורים המוסכמים מראש ולקבל תיווך, עזרה וחיזוקים חיוביים בעת הצורך.

 

  • תלמידים הזקוקים לגרייה חושית ותנועה לשימור הקשב יכולים להחזיק בידיהם חפץ כמו כדור גמיש שיאפשר להם להרגיע צרכים תחושתיים ולשמור על רמת עוררות.

 

  • מומלץ להתייעץ עם הילד היכן לדעתו קל לו יותר לשבת במרחב הכתה - ליד החלון, ליד הקיר, מאחור, בצד או בקדמת הכתה ולהתחשב במידת האפשר. מיקום הישיבה עשוי להשתנות בין שיעורים הנלמדים על ידי מורים שונים.

 

  • בכל מקרה חשוב להבין את הקושי, לשתף את הילד והמורה בשיחה, לפעול בגמישות, לתת חיזוקים חיוביים ולקבוע גבולות וחוקים ברורים אשר יתנו לילד מענה מותאם ביותר. 

 

קבלה והבנה של הקושי, גמישות ופתרון בעיות.... זו הדרך להצלחה!

bottom of page